6 motive pentru care ți se rup unghiile

BEAUTY | Sep 30, 2015 | Florentina Mușat

6 motive pentru care ți se rup unghiile
 

Unghiile ascund multe secrete. Ceea ce se observă la suprafață a crescut dincolo de cuticule, printr-ul sistem complex și, dacă ceea ce vezi nu arată tocmai bine, există câțiva "responsabili" pe care poți să dai vina.

Află care sunt principalii factori din cauza cărora ți se rup unghiile.

 

1. Nivelul scăzut al fierului

Unghiile concave pot semnala un început de anemie. Fierul ajută la formarea hemoglobinei, o moleculă care transferă celulele roșii încărcate cu oxigen către matricea unghiilor.
Ce ai de făcut: dacă remarci depresiuni pe unghii, cere-i medicului o hemoleucogramă completă.

2. Scrii mult și des pe tastatură

Sunetul pe care-l scot unghiile tale când scri pe telefon sau pe tastatură nu-i deranjează doar pe cei de lângă tine... Înseși unghiile sunt afectate de această acțiune. Prin acel continuu țăcănit ele se fracturează, se subțiază sau se crapă.
Ce ai de făcut: taie unghiile cât mai scurt, astfel încât să te ajuți de buricele degetelor în activitatea ta cotidiană de la calculator.

3. Te dai cu cremă doar dimineața

În caz că nu știai, trebuie să reaplici crema sau loțiunea pentru unghii pe parcursul zilei. Și dacă pielea din jurul unghiilor este uscată, inclusiv cuticulele, acest lucru înseamnă o suferință imensă pentru unghie. Ea se va forma în lipsa unei hidratări suficiente. Cel mai probabil, unghiile vor deveni casante, se vor rupe și îndoi ușor.
Ce ai de făcut: folosește o cremă superhidratantă pentru mâini și cuticule și aplic-o de mai multe ori pe parcursul zilei.

4. Stai cu lacul de unghii prea mult

Absolut toate lacurile de unghii conțin substanțe care usucă și slăbesc structura unghiei.
Ce ai de făcut: nu păstra lacul pe unghii mai mult de cinci zile, apoi lasă-le câteva zile nelăcuite.

5. Folosești o bază-tratament?

Dacă răspunsul tău este pozitiv, te felicităm, procedezi corect! Dar nu este de ajuns. Baza-tratament (sau primerul) poate conține substanțe care nu sunt foarte prietenoase cu stratul cornos al unghiei.
Ce ai de făcut: înainte să folosești lacul de unghii, aplică cremă de mâini pe fiecare deget și masează cu încredere. Loțiunea care va intra în toate cavitățile microscopice ale unghiilor le va proteja și le va hidrata.

6. Lasă cuticulele în pace!

Nu le mai tăia, nu le mai rupe. Aceste pielițe mici care cresc la baza unghiilor au un rol protector, precum un scut. Ele țin apa, bacteriile și tot ceea ce atingi departe de rădăcina de unde crește și se formează unghia.
Ce ai de făcut: îmblânzește-ți cuticulele prin împingerea lor în interior după fiecare duș. Renunță la a le mai tăia.

TAG-URI ARTICOL:

manichiura pedichiura ingrijire

Citește cele mai recente subiecte direct pe e-mail

Les Nouvelles Esthetiques foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >