Colorarea genelor și a sprâncenelor

BEAUTY | Oct 07, 2015 | Elena Tacu

Colorarea genelor și a sprâncenelor
 

Performanța și reputația unui centru de înfrumusețare depinde de numeroși factori, printre care și varietatea serviciilor pe care le oferă. Procedurile oferite pot fi de la cele mai complexe la unele simple și rapide. Cele din urmă pot fi la rândul lor profitabile. Alege să adaugi pe lista serviciilor oferite de salonul tău procedura de colorare a genelor și sprâncenelor, iar clientele tale vor fi fericite.

Colorarea genelor și a sprâncenelor este unul dintre acele servicii de care toată lumea are nevoie. O ședință durează 15 minute, iar instruirea personalului nu necesită pregătire aprofundată.

Practica, mama învățăturii

Colorarea genelor și a sprâncenelor este un serviciu ușor de învățat și de promovat. Dar, înainte de a o trece în lista de servicii, alocă un timp echipei tale de a practica tehnica între colegi. Creează în programul salonului ferestre dedicate practicii pentru a permite cosmeticianului să se perfecționeze.

Odată ce această procedură este stăpânită de membrii echipei tale, promovează noul serviciu oferit de salon. Dacă în timpul pensatului cosmeticiana recomandă colorarea genelor și a sprâncenelor, există toate șansele ca această procedură să fie programată regulat.

În plus, este un serviciu care poate fi promovat și sezonier. Anotimpul cald este o perioadă ideală, deoarece clientele nu mai trebuie să folosească mascara atunci când merg la piscină.

colorarea genelor

Procesul de colorare

În timpul colorării genelor și a sprâncenelor clienta trebuie așezată în poziție verticală, cu capul înclinat ușor înapoi. Curăță bine genele și sprâncenele. Roagă clienta să privească în sus și aplică pe pleoapa inferioară cremă pentru conturul ochilor.

Începe aplicarea cremei de colorare cu genele de pe pleoapa inferioară. După ce timpul de acționare a cremei s-a scurs, continuă cu genele de pe pleoapa superioară. Dacă vopseaua ajunge accidental în ochi, clătește din abundență cu apă. Atenție la timpul de colorare. Respectă întotdeauna instrucțiunile de aplicare de pe ambalajul produsului. În cazul colorării, dacă nuanța nu este suficient de închisă, procedura poate fi reluată.

Pentru a evita pătarea pielii, aplică crema cu atenție doar pe firele de păr. Dacă totuși pielea este prea închisă, o ușoară exfoliere poate corecta aspectul sprâncenelor. În cazul în care nuanțarea genelor și a sprâncenelor face parte dintr-un protocol facial, aceasta se efectuează la începutul ședinței. Dacă prestația include și aplicarea genelor false, protocolul facial trebuie realizat înainte. 

Vopsirea genelor, pas cu pas

Folosește mereu mănuși de protecție pentru a-ți feri pielea și unghiile de pătarea cu vopsea, chiar de dinainte să începi să amesteci vopseaua. Procedura de nuanțare a genelor durează aproximativ 20 de minute.

  1. Se amestecă bine produsele până la consistența unei creme ferme. Produsul obținut nu trebuie să curgă.
  2. Se curăță bine zona. Genele și sprâncenele trebuie să fie demachiate și degresate.
  3. Instruiește clienta să privească în sus. Aplică vaselină sau cremă pentru conturul ochilor pe pleoapa inferioară.
  4. Plasează sub pleoapa inferioară o dischetă de protecție care va preveni pătarea pielii.
  5. Cu ajutorul unei perii speciale, aplică crema colorantă mai întâi pe genele pleoapei inferioare ale ambilor ochi.
  6. Aplică crema colorantă pe genele superioare, de la bază până la vârfuri.
  7. La aplicarea culorii pe sprâncene, asigură-te că toate firele de păr sunt acoperite.
  8. Înlătură dischetele de protecție de sub ochi.
  9. Clienta având ochii închiși, folosește un tampon de vată umed și apă caldă pentru a înlătura vopseaua, până nu mai rămân reziduuri vizibile.
  10. Oferă-i clientei o oglindă pentru a-și putea admira noul look fabulos! Dacă procedura a fost efectuată corect vei primi recomandări bune.

Amenajează un beauty bar pentru gene și sprâncene

colorarea sprancenelor

Poți pune în valoare noile servicii prin amenajarea în zona recepției sau la intrare în salon un beauty bar pentru gene și sprâncene. Clientele vor observa efectuarea acestor proceduri în timp real, fiind tentate să se programeze și ele pentru data viitoare. În plus, pe lângă serviciile de îngrijire și colorare a genelor și sprâncenelor poți oferi spre vânzare produse dedicate acestora, cosmetice etc.

Pentru amenajarea beauty bar-ului, ai nevoie de un spațiu pentru cel puțin doi clienți. Vei avea nevoie și de un scaun confortabil, de un suport pentru produse și de o iluminare bună. Scaunul folosit de make-up artiști este cel mai potrivit. În rest, designul beauty bar-ului poate fi proiectat așa cum îți dorești.

TAG-URI ARTICOL:

machiaj cosmetica

Citește cele mai recente subiecte direct pe e-mail

Les Nouvelles Esthetiques foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >