Hidratarea părului în sezonul rece

BEAUTY | Oct 31, 2014 | Luiza Gabriela Vîlsan

Hidratarea părului în sezonul rece
 

Părul se confruntă cu numeroase probleme în sezonul rece. Cu un tratament eficient, deshidratarea și fragilizarea firului de păr nu vor mai constitui o problemă pentru clientele salonului tău. Transformă tratamentele pentru podoaba capilară într-o adevărată experiență SPA și ține cont de standardele de îngrijire a pielii atunci când introduci în oferta salonului un tratament profesional pentru păr.

Produse naturale pentru măşti hidratante

Factorii de mediu, temperaturile scăzute, precum și manevrele agresive asupra firelor de păr duc la pierderea vitalității podoabei capilare, iar firele devin mai aspre, casante și fragile. Astfel, tratamentele menite să hidrateze și să hrănească părul în profunzime sunt mai mult decât binevenite.

Pentru serviciile dedicate îngrijirii părului și a pielii se recomandă în special folosirea unor tratamente pe bază de ingrediente naturale, care se combină doar înainte de aplicare. Sarea de mare și algele marine sunt două dintre ingredientele-cheie care hidratează și hrănesc atât părul, cât și scalpul. În plus, sunt o sursă excelentă de vitamine, minerale și aminoacizi, care ajută la menținerea și întreținerea barierei protectoare a pielii scalpului.

Hidratare intensă pentru scalp uscat

Scalpul are nevoie de hidratare corespunzătoare în timpul iernii pentru a proteja rădăcina firului de păr și pentru a-l întări. Pentru pielea capului, folosește produse cu acizi grași esențiali proveniți din semințe și nuci, precum uleiul din semințe de floarea-soarelui. Folosește extractul de alge Porphyra umbilicalis pentru păr deoarece este bogat în sericină – substanță care îi îmbunătățește rezistența și elasticitatea.

De asemenea, ține cont de măștile termale care ajută substanțele active din produse să pătrundă în profunzime, iar după aplicare părul devine mai mătăsos și mai strălucitor. Alți aliați importanți în tratarea scalpului și a firelor de păr sunt uleiurile de jojoba, migdale sau argan.

Nu uita de măștile de păr pe bază de aloe vera care au o eficiență crescută deoarece activează microcirculaţia la nivelul scalpului, închid porii şi întăresc rădăcina părului.

Mască hrănitoare pe bază de ou

Masca hranitoare pe baya de ou

Fie că este folosită la salon sau acasă, masca pe bază de ou are un efect hidratant asupra firelor de păr. Bogat în proteine, acizi grași, potasiu, calciu și vitaminele A, D și B12, oul contribuie la sănătatea părului. Pentru prepararea măștii ai nevoie de un ou (pentru păr lung folosește două bucăți), o cană de lapte (pentru păr mediu folosește ½ de cană), sucul de la o lămâie și două linguri de ulei de măsline.

Amestecă gălbenușul într-un bol curat. Adaugă apoi laptele și uleiul de măsline și amestecă bine. Cu ajutorul unui tel mixează ingredientele și adaugă treptat și sucul de lămâie. Când este omogenizat, masează scalpul și firele de păr cu amestecul obținut. Acoperă capul cu o cască de duș sau un prosop și lasă să acționeze 15 minute, după care clătește din abundență.

Atenție! Nu folosi apă fierbinte pentru că riști să rămâi cu resturi de ou fiert în păr.
SFAT: Albușul de ou se folosește în măștile pentru părul gras, gălbenușul pentru părul uscat și lipsit de strălucire, iar părul normal se tratează cu amândouă.

 

PROMO Gama Ultra Rich Moisture de la Macadamia Professional:

TAG-URI ARTICOL:

ingrijire par

Citește cele mai recente subiecte direct pe e-mail

Les Nouvelles Esthetiques foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >