Pielea hidratată – cel mai de preţ "accesoriu"

BEAUTY | May 15, 2015 | Irina Soare

Pielea hidratată – cel mai de preţ
 

Hidratarea este cuvântul cheie când vine vorba despre sănătatea pielii. Cel mai mare organ al corpului are nevoie de atenție atât în sezonul rece, cât și în zilele cu temperaturi ridicate. Iată câteva trucuri simple care te vor ajuta să-ți menți pielea sănătoasă și radiantă pe tot parcursul anului.

Variațiile termice, expunerea la radiațiile ultraviolete, transpirația abundentă sau hidratarea necorespunzătoare sunt factori care influențează sănătatea pielii. Specialiștii Les Nouvelles Esthétiques te ajută să înțelegi care sunt elementele care influențează procesul de hidratare și modul în care se întrepătrund apa și uleiurile pentru menținerea unui echilibru perfect al pielii, indiferent de anotimp. 

Echilibrul perfect

Agenții de umectare din componența produselor cosmetice atrag umezeala din dermă spre epidermă. Printre cei mai frecvent întâlniți se numără mierea, glicerina, ureea, acidul lactic și acidul hialuronic.

Uleiurile au efect ocluziv și acționează prin reținerea unui nivel ridicat de umezeală în piele. Acestea pot fi folosite imediat după baie când porii sunt încă deschiși.

O cremă hidratantă ar trebui să conțină, atât agenți umectanți cât și substanțe ocluzive, care să hrănească în profunzime. De regulă, ingredientul care variază este cel ocluziv, în funcție de tipul pielii.

Hidratarea pielii

Hrănește pielea...

... cu apă
Cel mai mare organ al corpului, pielea, necesită un aport suficient de apă pentru a-și menține nivelul optim de hidratare și elasticitate. Hidratarea deficitară reduce abilitatea stratului superior al pielii de a produce celule noi, lăsându-le pe cele vechi să se combine cu transpirație și bacterii. În consecință pot apărea inflamații la nivelul celulelor, acnee, iar pielea capătă un aspect tern.

Prezența transpirației este înșelătoare. De regulă, lasă senzația de piele hidratată când, de fapt, poate indica un semnal de alarmă – o dovadă a deshidratării apărute în urma eliminării excesive a apei. Pentru a elimina această problemă consumă mai multă apă și ajută-ți corpul și din exterior, prin aplicarea unei creme intens hidratante.

... cu uleiuri
Uleiurile reprezintă o componentă esențială a pielii sănătoase, contribuind la menținerea unui nivel optim de elasticitate. Utilizarea lor este binevenită pe tot parcursul anului. Glandele sebacee produc suficient ulei cât să mențină un nivel optim de lubrifiere a pielii și fără să determine apariția erupțiilor. Atunci când acest proces este perturbat pielea produce o cantitate mai mare de sebuum.

Un ten cu aspect uleios nu este neapărat dovada că există o problemă la nivelul pielii. Studiile de profil arată că pielii acneice îi lipsesc acizi grași esențiali, care sunt parțial răspunzători cu supraproducția de sebum. Aceasta poate fi menținută în echilibru dacă sunt utilizate uleiuri benefice cu conținut ridicat de acizi grași esențiali.

Trei reguli esențiale

Spune-le clientelor tale despre cât de importantă este hidratarea pielii indiferent de sezon. Îndeamnă-le să respecte câteva principii simple, care le vor ajuta să-și mențină sănătatea pielii indiferent de sezon.

  1. Vorbește-le despre importanța hidratării
    O femeie ar trebui să consume aproximativ doi litri de apă pe zi (cantitatea crește dacă practică un sport sau are un stil de viață extrem de activ).
  2. Învață-le pașii de îngrijire
    Este indicată evitarea exfolianților agresivi, care pot determina pielea să producă sebum în exces. De asemenea, sfătuiește-le să folosească produse cu un raport echilibrat între agenții de umectare și substanțele ocluzive.
  3. Oferă-le o listă cu substanțe interzise
    Este bine să se evite, pe cât posibil, aplicarea cremelor care conțin ingrediente cu efect comedogenic (lanolina, algina). Acestea blochează porii, cresc sensibilitatea pielii și sunt răspunzătoare de apariția erupțiilor.

TAG-URI ARTICOL:

ingrijire piele

Citește cele mai recente subiecte direct pe e-mail

Les Nouvelles Esthetiques foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >