Andra. Pledoarie pentru feminitate

COVER STORY | Oct 25, 2015 | Luiza Gabriela Vîlsan

Andra. Pledoarie pentru feminitate
 

Andra este una dintre cele mai bune voci din România și la cei 29 de ani ai săi se poate considera o femeie împlinită. Iubește și este iubită, are doi copii sănătoși, o carieră muzicală de succes și este imaginea unui brand cosmetic pentru îngrijirea părului și a tenului. Cântăreața reușește să-și surprindă de fiecare dată fanii prin aparițiile sale. Află care este secretul ei de îngrijire.

Cu Andra ne-am întâlnit pentru realizarea ședinței foto, la doar câteva zile după lansarea noii sale piese Niciodată să nu spui niciodată. Stilul și bucuria ei sunt molipsitoare. Cu toate că a născut recent și a avut un program încărcat, Andra ne-a primit cu zâmbetul pe buze, iar noi am încercat să aflăm mai multe despre rutina ei de îngrijire și cum reușește să se mențină mereu în top.

Viziunea asupra frumuseții

Totul pleacă de la un trup curat și sănătos. Sănătatea este o formă de frumusețe. Dacă totul este în regulă pe plan medical, frumusețea vine de la sine, mai ales cu ajutorul unor produse cosmetice potrivite, de calitate, fine și proaspete. Am ales întotdeauna frumusețea apropiată de natural. Machiajul, de exemplu, n-ar trebui să-ți afecteze expresia, nu este normal să o schimbe astfel încât să nu te mai recunoști în oglindă. Capcanele sunt numeroase, iar tentația abuzului de produse este foarte des întâlnită. M-am consultat cu experți care se pricep. În adolescență făceam destule greșeli, imitam machiajul unor celebrități ale căror trăsături nu aveau nimic în comun cu ale mele. De aceea, n-am ezitat nicio clipă să cer sfaturi de la profesioniști. Și le-am primit, mi-au prins bine, am primit laude pentru asta.

Între frumusețe și kitsch este un pas mic

Aș minți dacă aș spune că în cariera artistică nu contează aspectul fizic. Pe scenă, frumusețea este un atu necesar. Dacă poți să cânți bine și să arăți feminin... de ce nu? Fiecare om este frumos în felul lui și este meritul celor din jur dacă pot distinge aceste calități estetice. Sunt mândră când fanii mei îmi spun că arăt bine, asta înseamnă că le deschid un drum și pe acest plan. Mă străduiesc să fiu demnă de aprecierile lor. Oricât de obosită aș fi seara, nu adorm niciodată machiată. Mi s-a spus că este extrem de important ca pielea să respire în timpul somnului.

Andra

Mai toată ziua sunt fardată, deci se impune ca măcar noaptea tenul să fie natural. Din păcate, se fumează în multe dintre locurile unde merg, acesta este un efect secundar al meseriei. Am avut norocul să am în jurul meu oameni care au avut răbdare să-mi explice că între frumusețe și kitsch este un pas mic și, de aceea, este important să fim atenți cum ne îngrijim. Frumusețea începe cu o piele curată, îngrijită cu produse specifice fiecărui tip de ten, recomandate binențeles de specialiști.

Prima experiență cu produsele de beauty

M-am fardat singură prima oară în clasa a opta, când mă pregăteam pentru ziua unei colege. Până atunci, fiindcă am debutat în industria muzicală când eram mică, machiajul de scenă era asigurat de make-up artiștii din televiziuni sau era realizat de colegele mai mari. La începuturi, uneori dormeam fără să mă demachiez – e drept, tinerețea îți permite asta, dar vine o zi când răbdarea tenului se termină și chipul va avea nevoie de reparații capitale. Nu este mai bine să păstrezi ceea ce ai, decât să repari?

Pe copertă

Andra
Fotograf: Marius Bărăgan
Coafură: Sorin Stratulat, ambasador L'Oréal Professionnel
Machiaj: Alexandru Abagiu, make-up artist oficial L'Oréal Paris
Stilism: Dana Budeanu
Ţinută: pălărie Marie Mercie, salopetă Dana Budeanu, centură Temperley, sandale Valentino

Citește interviul complet al Andrei în numărul 11 al revistei Les Nouvelles Esthétiques România & Republica Moldova.

Citește cele mai recente subiecte direct pe e-mail

Les Nouvelles Esthetiques foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >