9 pași pentru un scalp sănătos

DOSAR | Nov 12, 2015 | Luiza Gabriela Vîlsan

9 pași pentru un scalp sănătos
 

Podoaba capilară se menține frumoasă și sănătoasă atâta timp cât are la bază un scalp sănătos. Specialiștii Les Nouvelles Esthetiques îți explică modul în care un scalp sănătos duce la un păr frumos.

Descoperă minighidul de îngrijire a pielii capului.

 

Detoxifierea este un proces de care organismul are nevoie mai ales în perioada de tranziție între anotimpuri. Știai însă că există și o modalitate de detoxifiere a scalpului? În realitate, este vorba despre o îngrijire și o îmbunătățire a condiției sale actuale. Pentru a îndeplini cu succes acest obiectiv, respectă următoarele recomandări:

#1. Redu din stresul cotidian

Stresul poate provoca apariția mătreții și mâncărimea scalpului, precum și căderea părului. Pentru a combate anxietatea, rezervă-ți săptămânal un moment de relaxare. Practică Yoga, Pilates, meditație sau exerciții de respirație. Alte modalități de calmare a corpului și a minții sunt cititul, ascultarea muzicii clasice și plimbările lejere.

#2. Tonifică scalpul zilnic

Asemenea pielii feței, și scalpul poate obține beneficii semnificative în urma aplicării unei loțiuni tonice. Această soluție ajută la reducerea sebumului în exces și la eliminarea bacteriilor neprietenoase, stimulând creșterea sănătoasă a părului de la rădăcină. Podoaba ta capilară va avea un aspect mai bogat și mai voluminos.

#3. Pregăteşte un gomaj

Aplică în fiecare săptămână o mască pentru scalp, care nu produce un dezechilibru al pH-ului. Această soluție este o modalitate extraordinară de stimulare a creșterii părului. De asemenea, exfolierea ajută la eliminarea celulelor moarte și la vitalizarea pielii capului.

#4. Evită lactatele grase

Specialiștii recomandă persoanelor predispuse la apariția mătreții să reducă sau să elimine provizoriu din dieta zilnică produsele bogate în grăsimi. Aceste produse agravează descuamarea și mâncărimea la nivelul scalpului. Deseori, acestea sunt factorul declanșator pentru apariția mătreții. Dacă obișnuiești să îți bei cafeaua cu lapte, încearcă să îl înlocuiești cu cel vegetal, din soia, migdale sau orez.

#5. Șamponează frecvent

Asemenea celorlalte părți ale corpului, și scalpul se murdărește repede, devenind mai predispus la apariția iritațiilor și la acumularea bacterilor. Spală-te pe cap ori de câte ori este necesar. Un scalp curat înseamnă eliminarea excesului de ulei care conține toxine dăunătoare și germeni care deteriorează starea generală de sănătate a foliculului. În plus, stimulează creșterea sănătoasă a părului.

par hidratat

#6. Combate mătreața

Mătreața în formă incipientă este ușor de îndepărtat. Netratarea la timp poate declanșa o serie de probleme neplăcute: apariția cojițelor inestetice, a dermatitei seboreice sau căderea părului. Cumpără un șampon cheratolitic și antifungic și spală-te de două ori pe săptămână. Pentru forme severe de mătreață folosește loțiuni antifungice. Pe termen scurt și tratamentul cu dermatocorticoizi este eficient pentru ameliorarea inflamației.

#7. Periază ușor

Stilizarea excesivă a podoabei capilare poate duce la ruperea firelor de păr. Tratează-ți podoaba capilară cu grijă și, în câteva luni vei observa o diferență notabilă. Folosește o perie pentru descurcarea delicată a părului și începe întotdeauna pieptănatul de la vârfuri, atunci când este încurcat. Reține: părul este un țesut mort deasupra capului și nu se va regenera singur.

par sanatos

 

#8. Alege un tratament profesional

Utilizarea frecventă a balsamului-tratament pre-șamponare are un efect de protecție imediat asupra părului și scalpului: hidratează, întărește, reînnoiește și crește calitatea fibrei capilare, adaugă elasticitate și creează volum și maleabilitate firului. Aceste caracteristici îi permit firului de păr să crească mai mult, să fie mai puternic și sănătos. Produsul se aplică pe părul umed.

#9. Limitează căldura

Expunerea părului la o sursă de căldură poate să avarieze stratul protector al firului. Acest fenomen determină ruperea lanțurilor de cheratină și îndepărtarea ei din firul de păr. Treptat, părul se subțiază, devine fragil, iar vărfurile se degradează și apoi se rup. Dacă vârfurile par uscate și ușor ondulate, folosește o cremă nutritivă și menține timp de câteva secunde sursa de căldură. Când folosești uscătorul de păr, începe cu o temperatură mare și redu-o gradual.

Descoperă şi gama de îngrijire a părului de la Macadamia Professional:

TAG-URI ARTICOL:

ingrijire piele par tratamente

Citește cele mai recente subiecte direct pe e-mail

Les Nouvelles Esthetiques foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >