10 pași pentru o manichiură perfectă

ESTETICĂ | Jan 19, 2015 | Irina Soare

10 pași pentru o manichiură perfectă
 

Unghiile sunt astăzi un fashion statement. Scurte sau lungi, rotunde sau pătrate, colorate sau date cu lac incolor, unghiile reflectă stilul și personalitatea femeilor. Iar pentru că sunt mereu în contact cu factorii externi îngrijirea mâinilor este un ritual pe care nicio reprezentantă a sexului frumos nu ar trebui să îl neglijeze.

Aplică trucurile recomandate de Andreea Pandele, tehnician unghii, lanțul de saloane Why Not, și bucură-te de efectele benefice imediate:

#1: Hidratează temeinic

Iată un truc fantastic pentru hidratarea mâinilor și a unghiilor în sezonul rece: cufundă degetele în ulei de măsline timp de zece minute. Unghiile vor fi mai hidratate, se vor întării și, în plus, vor crește mai repede. Încearcă să nu te speli imediat. Masează-ți degetele și mâinile cu uleiul rămas. Și vaselina cosmetică are un efect hrănitor și efecte benefice asupra unghiilor și a pielii mâinilor.

#2: Ai grijă de cuticule

Medicii dermatologi demontează mitul potrivit căruia cuticulele tăiate timp îndelungat vor crește din ce în ce mai mult dacă se renunță la acest proces. Acestea au un rol esențial pentru sănătatea degetelor și estetica manichiurii. „Cuticulele reprezintă o barieră de protecție împotriva bacteriilor și a impurităților. Evită să le îndepărtezi prin tăiere – rănile deschise pot determina apariția infecțiilor și a inflamației”, recomandată tehnicianul Why Not, Andreea Pandele. Pentru o îngrijire corectă, împinge ușor cuticulele umezite către baza unghiei cu un bețișor de lemn.

#3: Hrănește-le intensiv

Unghiile fragile sunt un semnal al organismului cu privire la lipsa de calciu. Dacă unghiile tale sunt casante, se exfoliază sau își pierd din rezistență poți lua în considerare administrarea unui supliment. O altă cauză ar putea fi carența de fier din organism. Consumă produse bogate în acest mineral, cum ar fi: carne roșie, fructe de mare, brânză tofu și legume verzi.

#4: Poartă mănuși de protecție

Produsele de curățenie pot provoca uscarea pielii mâinilor, a unghiilor și a cuticulelor. "Pentru a evita acest lucru folosește o cremă hidratantă și pune-ți mănuși de protecție. Apa și substanțele din produsele menajere îndepărtează grăsimile naturale care întăresc unghiile. Mănușile de protecție mențin manichiura intactă pentru mai mult timp", spune reprezentanta saloanelor Why Not.

#5: Nu lua cu împrumut

"Multe bacterii și virusuri sunt transportate prin corp de sânge și alte fluide și pot fi transferate din greșeală atunci când intră în contact cu leziunile de la nivelul pielii. Rezistă tentației de a-ți împrumuta pila de unghii", atenționează Andreea Pandele. Spre deosebire de ustensilele din oțel, pila de unghii are o suprafață poroasă. Din această cauză nu poate fi sterilizată eficient.

#6: Acționează în profunzime

Folosește un întăritor pentru unghii sau prepară-ți un tratament în casă. Amestecă într-un vas mic trei lingurițe de oțet de mere, un gălbenuș și trei lingurițe de ulei de măsline. Aplică acest amestec atât pe suprafața unghiilor cât și pe zonele din jurul acestora. Lasă amestecul să acționeze aproximativ 10 minute, apoi spală mâinile și folosește o cremă intens hidratantă.

#7: Fii atentă la culoare

Unghiile palide, lipsite de luciu sau cu pete albe pot semnala carența de fier. Cele cu o nuanță maronie sau albăstruie sunt asociate cu bolile cardiace sau pulmonare, iar unghiile verzui indică o infecție bacteriană sau fungică. În afară de infecții pot apărea și alte complicații, precum crestarea unghiilor, petele albe sau striațile decolorate.

#8: Nu le roade

"Acest tic nervos te împiedică să ai unghii lungi și sănătoase și predispune la franjurarea cuticulelor cu dinții. Micile leziuni deja formate sunt <<invadate>> de enzimele de salivare și de bacteriile prezente în gură și astfel, aceste răni microscopice sunt predispuse la infecții", explică specialista saloanelor Why Not.

#9: Programează-te la un salon

Câteva ore de răsfăț la salon te vor face să te simți mai frumoasă și, în plus, unghiile tale vor crește mai repede fiind stimulate de tratamente specifice. Dedică-ți câteva ore, cel puțin odată pe lună, pentru un tratament complet: epilat, coafat și manichiură.

#10: Încearcă ceva nou

Unghiile îți reflectă stilul și personalitatea. Le poți schimba la fel de des precum îți schimbi hainele. Distrează-te și, cel mai important, încearcă să ieși din zona ta de confort. Ține cont de tendințe când alegi culoarea lacului de unghii.

TAG-URI ARTICOL:

manichiura ingrijire

Citește cele mai recente subiecte direct pe e-mail

Les Nouvelles Esthetiques foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >