Masajul potrivit pentru clienții tăi

SPA&LIFESTYLE | Aug 31, 2015 | Luiza Gabriela Vîlsan

Masajul potrivit pentru clienții tăi
 

Arta atingerii face minuni. Stresul cotidian, tensiunea sau durerile, sunt elemente de care, fiecare client care trece pragul centrelor SPA, dorește să se descotorosească. Descoperă informațiile-cheie care te vor ajuta să alegi cea mai eficientă şi corectă formă de masaj pentru fiecare clientă în parte.

O ședință de masaj reprezintă o lucrare completă, cu început și sfârșit, cu o desfășurare perfect controlată. Ca terapeut maseur, responsabilitatea ta este să-ți asumi efectuarea unor manevre corecte pentru sănătatea și siguranța clientelor. Fiecare client are propriile nevoi. Educă-ți clientele să-și cunoască corpul și să asculte semnalele pe care acesta le trasmite.

Discuții preliminarii

Masajul are o putere nelimitată când vine vorba de eliminarea stresului, relaxare, scăderea tensiunii, reducerea unei dureri specifice sau eliminarea inflamațiilor, a insomniilor și a anxietății. Pentru ca procedurile să se desfășoare în siguranță este esențial să discuți cu fiecare clientă nouă despre istoricul afecțiunilor de care a suferit. Acest subiect trebuie atins cu fiecare client în parte, deoarece oferă informații care vor determina tipul, ritmul și profunzimea masajului.

Următoarele recomandări explică specificul fiecărei tehnici de masaj și le evidențiază proprietățile unice astfel încât să-ți poți ajuta clientele să aleagă cel mai bun serviciu corespunzător nevoilor personale.

Stiluri de masaj occidental

#1 Masajul suedez

Este cel mai potrivit masaj pentru începători. Tehnica a apărut în secolul XIX și este cel mai cunoscut tip de masaj occidental. Procedura implică aplicarea loviturilor lungi și a alunecărilor, dar pot fi utilizare și tehnici precum frământatul, strângerea, fricțiunea, vibrațiile și tapotamentul. Masajul suedez are numeroase beneficii:

 • Relaxează întregul corp.
 • Stimulează circulația sangvină și limfatică.
 • Contribuie la vindecarea sănătoasă a țesutului cicatricial.

Ritmul poate varia, de asemenea, de la manevre ușoare până la unele mai vioaie, în funcție de rezultatul dorit. Pe durata ședințelor, clienta trebuie să fie complet dezbrăcată, acoperită doar cu un cearșaf și întinsă pe masa de masaj. Această procedură poate fi adaptată în funcție de nevoia fiecărei persoane.

Masaj

#2 Masajul în profunzime

Acest tip de masaj este potrivit pentru recuperarea celor care au suferit leziuni și pentru gestionarea durerii. Clienta trebuie să știe că masajul în profunzime nu este un tratament pentru tot corpul, ci vizează doar zonele tensionate cronic. Acest tip de masaj:

 • Reduce durerea.
 • Combate deficiențele posturale.
 • Ajută la vindecarea mușchilor lezați.
 • Eliberează tensiunea cronică din mușchi.
 • Ameliorează aspectul țesutului cicatricial.

Comunicarea cu clientul în timpul procedurii este esențială pentru aplicarea presiunii corecte. Nu suprasolicita zona asupra căreia intervi deoarece riști să obți rezultate negative post masaj.

#3 Masajul aromaterapeutic

Uleiurile esențiale sunt instrumente indispensabile când vine vorba despre masajul aromaterapeutic. Aceastea se folosesc în combinație cu uleiul pentru masaj. Deoarece există un tip de ulei adecvat fiecărei afecțiuni în parte, masajul aromaterapeutic este o alternativă eficientă pentru clienții care doresc rezultate imediate fără să apeleze la un tratament în profunzime. Masajul aromaterapeutic ajută la:

 • Eliminarea toxinelor.
 • Consolidarea sistemul imunitar.

Înainte de a alege tipul de ulei esențial pe care îl vei folosi, întreabă clienta dacă suferă de alergii sau are reacții adverse la mirosurile puternice sau la unele ingrediente.

#4 Masajul cu pietre vulcanice

Dacă vei opta pentru acest tip de masaj, clienta va avea parte de o experiență aparte, care presupune atât vindecare, cât și relaxare. Pe parcursul terapiei, maseorul folosește mișcări specifice masajului suedez, aplicând pe pielea clientei pietre încălzite. Masajul cu roci vulcanice:

 • Reduce nivelul de stres din corp.
 • Maximizează relaxarea țesutului.
 • Ajută persoanele care suferă de dureri cronice, de la afecțiuni artritice până la sindromul de tunel carpian.

Atenție la contraindicațiile acestui tip de masaj. Femeile gravide, cele cu piele sensibilă sau cele care prezintă inflamație acută nu trebuie să beneficieze de această terapie.

#5 Reflexologia

Principiul care stă la baza reflexologiei este că întregul corp este reflectat în puncte specifice de pe palmă, talpă și urechi. Această procedură:

 • Reduce durerea.
 • Stimulează digestia.
 • Detoxifică organismul.
 • Ameliorează simptomele artritei.

Reflexologia este opțiunea ideală pentru clienții care preferă să nu se dezbrace ori nu vor să fie atinși pe întregul corp.

Stiluri de masaj orientale

#1 Shiatsu

Masajul shiatsu este potrivit pentru clientele care preferă să nu se dezbrace. Totodată este o bună alternativă și pentru persoanele sensibile, care se gâdilă ușor, deoarece se efectuează mai mult prin compresie, decât prin lovituri. Beneficile masajului shiatsu:

 • Calmează sistemul nervos.
 • Îmbunătățește mobilitatea.
 • Elimină stresul și tensiunea musculară.

Masajul shiatsu tradițional este efectuat pe o saltea așezată direct pe podea. Presiunea este aplicată prin intermediul degetelor și al palmelor într-o secvență ritmată pentru a deschide liniile energetice.

#2 Masajul Thai Yoga

Masajul tradițional thailandez este efectuat pe o saltea aflată pe podea. Terapeutul aplică presiuni adânci, ușoare, combinate cu întinderi și tehnici de respirație din yoga. Masajul Thai Yoga îmbunătățește flexibilitatea. Este o formă de masaj recomandată clientelor care se gâdilă ușor sau care nu vor să se dezbrace. La finalul ședinței, organismul se relaxează și este revitalizat. 

TAG-URI ARTICOL:

ingrijire tratamente masaj

Citește cele mai recente subiecte direct pe e-mail

Les Nouvelles Esthetiques foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >