Proprietățile benefice ale ceaiului

SPA&LIFESTYLE | Feb 25, 2015 | Luiza Gabriela Vîlsan

Proprietățile benefice ale ceaiului
 

Ceaiul este un ingredient esențial pentru o viață sănătoasă și echilibrată. În universul cosmeticii, al frumuseții și al SPA-urilor, ceaiul se dovedește a fi un produs premium în lupta antiîmbătrânire. Descoperă ce beneficii asupra pielii aduce ceaiul preparat din planta Camellia sinensis, dar și din alte produse similare, precum rooibos, mate și chamomile (mușețel).

Ceaiul a fost descoperit întâmplător în urmă cu 5.000 de ani, de către Împăratul Shennong al Chinei. De atunci și până în zilele noastre, ceaiul a fost apreciat drept un ingredient minune.

Ceaiul poate fi înglobat în numeroase tratamete de înfrumusețare, precum măști faciale, împachetări corporale, exfolianți pentru mâini și picioare etc.. Există numeroase varietăți de ceaiuri care aduc beneficii și asupra sănătății. Printre cele mai populare se numără: ceaiul alb, verde, negru și oolong.

 

Ceaiul negru și oolong

Ceaiul negru este utilizat și pentru scăderea riscului de infarct, creșterea imunității, eliminarea toxinelor din organism și a oboselii fizice.

Ceaiul oolong este obținut din frunze parțial oxidate, iar ceaiul negru este cel mai oxidat sortiment dintre cele cunoscute. Ambele sortimente sunt bogate în vitamine și antioxidanți.

Ceaiul oolong accelerează metabolismul și reduce efectul de stocare a carbohidraților în organism.

Ceaiul alb

Acest sortiment este considerat forma cea mai pură de ceai. Este și cel mai scump deoarece procesul de producție necesită parcurgerea mai multor etape laborioase. Beneficiile ceaiului alb asupra sănătății sunt multiple: elimină radicalii liberi care afectează pielea și reduce efectele stresului, frigului și ale arsurilor solare.

Ceaiul alb are beneficii și asupra stării generale a organismului: inhibă apariția și dezvoltarea celulelor canceroase, ajută la reducerea nivelului colesterolului din sânge și are proprietăți antibacteriene.

Ceaiul verde

Această varietate de ceai are proprietăți antiinflamatorii și este bogat în antioxidanți. Ceaiul verde aduce beneficii multiple și asupra stării de sănătate: ajută la pierderea în greutate, detoxifică organismul, distruge bacteriile care pot provoca intoxicații alimentare, ameliorează durerile de cap și depresia, ajută la prevenirea unor boli cardiovasculare.
Studiile au demonstrat că ceaiul verde are proprietăți anti-ageing, previne degradarea acidului hialuronic și a colagenului din dermă.

 

 

Ceaiul de mușețel

Acest sortiment de ceai calmează durerile de stomac și induce un somn liniștit. Ceaiul de mușețel stimulează sistemul imunitar și este eficient în caz de răceală.

Datorită proprietăților relaxante și antiinflamatorii ceaiul de mușețel este o alegere ideală pentru tratarea pielii iritate și sensibile. În plus, relaxează spasmele musculare și crampele menstruale. 

Ceaiul mate

Yerba mate sau ceaiul mate este bogat în vitamine și antioxidanți, fiind adesea comparat cu ceaiul verde. Această varietate de ceai conține o substanță similară cofeinei, care stimulează sistemul nervos, crește energia și ajută la o concentrare mai bună.
Ceaiul mate previne obezitatea, ajută în procesul de slăbire, ameliorează reumatismul, artrita și bolile hepatice.

Ceaiul rooibos

Băutura obținută din această plantă are o culoare roșiatică și un gust dulce-acrișor. Ceaiul rooibos este o bogată sursă de antioxidanți și flavonoide, dar este lipsită de cofeină și acid oxalic. Grație acestei proprietăți este ideal pentru persoanele care au pietre la rinichi. De asemenea, ceaiul rooibos ajută la eliminarea colicilor la copii și are proprietăți antifungice și antibacteriene. 

TAG-URI ARTICOL:

tratamente dieta corp

Citește cele mai recente subiecte direct pe e-mail

Les Nouvelles Esthetiques foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >